ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський відвідав передові позиції українських військ на Куп'янському напрямку

Маркіян Рой

|

Президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військ на Куп’янському напрямку. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

«Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Харківщину побував у батальйонному командному пункті 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка виконує бойові завдання з оборони Куп’янська», – йдеться в повідомленні.

У командному пункті Зеленський заслухав доповідь командира бригади, підполковника Олексія Трубнікова про оперативну ситуацію на ділянці фронту. Комбриг також розповів президенту про досвід застосування дронів різних типів та про особливості боротьби з ворожими безпілотниками за допомогою систем РЕБ.

Окремо обговорили забезпечення підрозділів технікою, боєприпасами та інші актуальні потреби воїнів.

Володимир Зеленський також поспілкувався з військовими та нагородив захисників, які відзначилися під час захисту незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Зокрема, звання Героя України та орден «Золота Зірка» отримав полковник Олег Апостол родом з Івано-Франківщини, який із 2008 року служить у Десантно-штурмових військах, а нині командує 95 окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ. Він із 2014 року захищав Україну на сході, а у 2022-му брав участь в обороні та звільненні населених пунктів у Миколаївській області. З кінця 2022 року підрозділи під керівництвом Олега Апостола здійснюють успішні оборонні та штурмові дії в Донецькій, Харківській та Луганській областях.

Також президент вручив відзнаку «Хрест бойових заслуг» полковнику Олександру Луценку.

Крім того, захисники отримали ордени Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» II–III ступенів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *