ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти блокують трансляцію українських медіа на окупованих територіях

Андрій Котенський

|

Російські загарбники посилюють заходи інформаційно-психологічного впливу на українців в тимчасовій окупації. Рашисти блокують трансляцію українських медіа та насаджують «русскій мір-тв». Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Аби перекрити канали доступу до інформації про реальну ситуацію на фронті, в Україні та світі, мешканців окупованих громад Херсонщини масово під’єднують до російського супутникового телебачення під назвою «русскій мір».

Наразі росіяни встановили вже понад 18 тисяч відповідних пристроїв.

Також у тимчасово окупованих українських громадах Донеччини загарбники переводять на власне програмне забезпечення та комунікаційні сервіси роботу окупаційних адміністрацій: йдеться, зокрема, про «Автоматизированное рабочее место госслужащего» та федеральну платформу «госвеб».

Водночас московити розширюють мережу покриття російського мобільного зв’язку: у 2023-24 роках на Донеччині встановили понад 700 базових станцій, а на Херсонщині — більше 200, що становить понад 85% усього мобільного покриття в окупованому регіоні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *