ОСТАННІ НОВИНИ

До Львівської політехніки приєднають інші навчальні заклади

Ольга Денисяка

|

До НУ «Львівська політехніка» планують приєднати інші освітні заклади. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

17 лютого до Львівської області прибув міністр освіти Оксен Лісовий. Разом з ним керівництво області обговорило реформування системи освіти.

За словами Козицького, в межах Стратегії розвитку вищої освіти в Україні модернізують мережу ЗВО. Нещодавно до Львівського національного університету імені Івана Франка приєднали Інститут фізичної оптики імені Ореста Влоха. Зараз розглядається приєднання до НУ «Львівська політехніка» інших освітніх закладів.

«Це позиція міністерства. Ми ж у свою чергу розуміємо всі переваги й недоліки таких рішень. А тому ухвалюємо їх лише після ретельного аналізу та порадившись із усіма причетними», – наголосив Козицький.

Ще один важливий аспект у реформуванні системи – профтехосвіта. Відтак відповідну  реформу на Львівщині розпочали ще у 2020 році. Зараз в області працюють 45 навчально-практичних центрів у закладах професійно-технічної освіти, де навчають фахівців різних напрямів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *