ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала від Японії 50 мільйонів доларів на ремонти пошкодженого війною житла

Маркіян Рой

|

До бюджету України надійшла частина коштів гранту обсягом 49,4 млн доларів від уряду Японії в межах проєкту Світового банку щодо відбудови пошкодженого житла. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Залучені кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, та на відбудову житлової інфраструктури України», − зазначив очільник відомства Сергій Марченко.

У відомстві повідомили, що кошти гранту спрямовуються на відшкодування витрат держбюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту.

Проєкт підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови.

«Також найближчим часом Україна очікує на фінансування від Урядів Японії та Норвегії через проєкт Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine). Фінансування частково компенсує видатки держбюджету України на виплати вчителям, працівникам служб першого реагування та на пенсійні виплати», − додали у відомстві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *