ОСТАННІ НОВИНИ

Донбас буде важче повернути, ніж Крим, – Буданов

Маркіян Рой

|

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що тимчасово окупований Донбас буде важче повернути, ніж Крим. Про це Буданов розповів в інтерв’ю французькому виданню Liberation, повідомляє Українська правда.

«Я думаю, що Донбас буде важче повернути. Тому що там є безперервна лінія постачання, їхні війська можуть отримати доступ до неї з будь-якого боку. Всі, хто колись володів Кримом, голосно і чітко заявляли, що Крим − це неприступна фортеця, і абсолютно всі втратили цю фортецю. Так само, як Україна десять років тому. Сьогодні росіяни все ще мають сухопутний коридор до Криму. Кримський міст ще стоїть, але жити йому залишилося недовго», − сказав Буданов.

За його словами, у питання звільнення Криму необхідно вирішити два стратегічні завдання: відрізати сухопутний коридор і зруйнувати Кримський міст.

«Решта − лише питання часу. Півострів буде повернуто. З Донбасом складніше», − наголосив Буданов.

Він також переконаний, що у випадку втрати Криму Росія не наважиться на ядерну ескалацію.

«Приводів для застосування ядерної зброї вже було дуже багато, можливо, десятки. І що з того? У російській доктрині ядерна зброя розглядається як «засіб стримування». Це те, чого всі бояться і на чому всі спекулюють. Але для Росії застосування ядерної зброї обійдеться набагато дорожче, ніж її незастосування», − додав Кирило Буданов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *