ОСТАННІ НОВИНИ

Збирають підписи за присвоєння звання Героя 23-річному захисникові Олегу Федьковичу

Андрій Котенський

|

На Львівщині збирають підписи за присвоєння звання Героя 23-річному захисникові Олегу Федьковичу зі Суховолі, що віддав життя за Україну 12 грудня 2023 року, поблизу Кліщіївки Бахмутського району Донецької області. Відповідну петицію зареєстровано на сайті президента України.

«Шановний Пане Президенте! Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) відважному, безстрашному та доблесному воїну України, старшому солдату 80-ї окремої Десантно-Штурмової Галицької Бригади (в/ч А0284) Федьковичу Олегу Івановичу 15.04.2000 року народження», – закликає у петиції сестра захисника Роксолана Федькович.

Як відомо, Олег Федькович пішов добровольцем з перших днів повномасштабної війни. Прийнявши таке рішення, він сказав: « Хто, як не я?». Мабуть, саме за його хоробрість і безстрашність побратими й дали йому позивний «Сімба». Був нагороджений відзнаками «Учасник бойових дій», «За зразкову службу». На початку війни брав участь у боях на Миколаївському напрямку: під Вознесенськом, під Снігурівкою. Потім разом з побратимами воював на Лиманському напрямку в районі Сєверодонецька. Брав участь у звільненні Харківської області. Пройшов бої в Ізюмі біля Борової та в лісах Кремінної. Був навідником протитанкового ракетного комплексу «СТУГНА» на Донецькому напрямку (з другої половини 2022 року по грудень 2023 року включно).

«Захищаючи Батьківщину на нульових позиціях, старший солдат Федькович О. І. неодноразово прикривав своїх побратимів від куль окупанта. Ніколи не залишав своїх позицій та не кидав у біді своїх друзів, стояв до кінця з гідністю та з честю. Олег попри свій молодий вік ( йому було лише 23 роки) пожертвував своїм молодим життям заради НАС. Перебуваючи постійно у зонах активних бойових дій, він неодноразово отримував поранення, контузії, але ніколи не скаржився,що йому тяжко чи страшно, завжди підтримував, переконуючи, що все буде добре. «Хто,як не я?» – знову і знову повторював він. А потім бої на Бахмутському напрямку (Бахмут, Ступочки, Хромове)… Саме там 12 грудня 2023 року о 08:00 год ранку під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області внаслідок вибухо-осколкового поранення Олег Федькович загинув. Йому навіки залишиться 23», – йдеться у повідомленні.

Підтримати петицію можна за посиланням – Petition.

Фото: Іван Федькович

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *