ОСТАННІ НОВИНИ

У Чорному морі дрони ГУР потопили десантний корабель росіян «Цезар Куніков», – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Дрони Головного управління розвідки підбили російський великий десантний корабель «Цезар Куніков» у Чорному морі вранці 14 лютого. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на співрозмовника в ГУР.

Джерела УП повідомили, що це була операція ГУР, в результаті атаки ВДК «Цезар Куніков» затонув.

«Кримський вітер» з посиланням на інформацію від місцевих пише, що в морі, у районі Місхора, зранку було чутно звуки вибухів. А от звуків пуску ракет жителі не чули. Telegram-канал вказує на ймовірну атаку на корабель.

Згодом Генштаб офіційно підтвердив знищення великого десантного корабля «Цезар Куніков» Російської Федерації.

«Збройні Сили України спільно з підрозділами ГУР МО знищили великий десантний корабель окупантів “Цезар Куніков”. У момент ураження він перебував у територіальних водах України поблизу Алупки (Крим)», – вказано у повідомленні.

Довідково

Російський десантний корабель проєкту 775 «Цезар Куніков» базується у Севастополі. До повномашстабного російського вторгнення він брав участь в операції KFOR в Косово (1999 рік), російсько-грузинській війні (2008 рік) та здійснював забезпечення сирійської армії (2015 рік).

24 березня 2022 року в порту Бердянська ВДК було пошкоджено. 14 травня 2023 року вийшов із заводу після ремонту та фарбування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *