ОСТАННІ НОВИНИ

США хочуть продати яхту, конфісковану в олігарха РФ. Гроші можуть передати Україні

Ольга Денисяка

|

Уряд США просить суд дозволити продаж на аукціоні яхти Amadea, на утримання якої витрачають 7 мільйонів доларів на рік. Кошти з продажу яхти можуть передати Україні. Про це пише hromadske.

В уряді США стверджують, що яхта, яку в травні 2022 року конфіскувала влада Фіджі, належить Сулейману Керімову — російському олігарху, що перебуває під санкціями Заходу ще з 2018 року.

Однак у компанії, що володіє яхтою, заперечують це та стверджують, що вона належить колишньому директору «роснефти» Едуарду Худайнатову, який не є підсанкційним на Заході.

Федеральні прокурори Мангеттену в окружному суді США заявили, що на утримання яхти в середньому витрачають 600 тисяч доларів на місяць. Такі витрати називають «надмірними», що виправдовує проведення аукціону.

Американські прокурори заявляють, що Худайнатов діє як «підставний власник» яхти Amadea, щоб приховати роль Керімова. У своїй заяві адвокати олігарха назвали клопотання про продаж судна «передчасним» і закликали суд відмовити в його задоволенні, поки він «не з’ясує, чи був арешт неконституційним».

Якщо уряду США вдасться продати яхту на аукціоні, він, ймовірно, перерахує кошти від продажу в Україну. Вартість яхти становить 325 мільйонів доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *