ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті відбулося 84 боєзіткнення, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 720 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 84 боєзіткнення. Російські окупанти продовжують атакувати, найбільш інтенсивно – на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 13 лютого.

Протягом доби ворог завдав 5 ракетних та 113 авіаційних ударів, здійснив 135 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

У ніч на 13 лютого рашисти випустили по Україні 23 «Шахеди». Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 16 із них.

Авіаційних ударів зазнали: Виїмка, Кліщіївка, Нью-Йорк, Олександропіль, Авдіївка, Ласточкине, Новокалинове, Костянтинівка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Старомайорське Донецької області; Новодарівка, Гуляйполе, Роботине Запорізької області; Крупиця, Кринки, Берислав Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ «Північ» на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку наші захисники відбили 2 атаки поблизу Синьківки та Табаївки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 3 атаки біля Тернів та північніше від Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 7 атак неподалік населених пунктів Богданівка, Іванівське, Андріївка та Кліщіївка Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 22 російські атаки в районі Авдіївки та ще 7 атак – біля Тоненького та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника поблизу Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 35 атак.

На Новопавлівському напрямку ЗСУ відбили атаку південніше від Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку західніше від Новопокровки Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 2 безуспішні штурмові дії.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 7 розвідувальних дронів.

Підрозділи ракетних військ уразили 7 районів зосередження особового складу, артилерійський засіб та ще один засіб ППО ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *