ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ відбили 43 атаки на Авдіївському та Мар’їнському напрямках

Наталя Дуляба

|

На 719 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 63 боєзіткнення. Російські окупанти продовжують атакувати на сході України, особливо активно – на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На лівобережжі Херсонщини ворог намагається вибити ЗСУ із зайнятих позицій. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 12 лютого.

Протягом доби ворог завдав 5 ракетних, 71 авіаційний удар, здійснив 45 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи білоруської армії виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України.

Артилерійських та мінометних обстрілів російських окупантів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них – Володимирівка, Пономаренки, Волфине, Степок Сумської області; Уди, Козача Лопань, Лук’янці, Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські військові відбили атаку в районі населеного пункту Табаївка Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили атаку у районі населеного пункту Терни Донецької області, тут ворог безуспішно намагався прорвати оборону ЗСУ. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Виїмка Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів рашистів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них були Невське, Серебрянське лісництво Луганської області та Торське, Серебрянка, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 6 атак у районах населених пунктів Богданівка, Андріївка та Кліщіївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації безуспішно намагався покращити тактичне положення. Також окупант завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Калинівка, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 14 атак у районі Авдіївки та ще 4 атаки – в районах Тоненького, Невельського Донецької області, де ворог за підтримки авіації безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Також російські загарбники завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Новокалинове Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них – Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів у районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Тут ворог за підтримки авіації 25 разів намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Костянтинівка, Парасковіївка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем рашистів опинились такі населені пункти Донецької області як Курахове, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка, Парасковіївка.

На Новопавлівському напрямку наші захисники відбили російську атаку в районі південніше від Пречистівки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили атаку противника в районі західніше від Новопокровки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них були Полтавка, Малинівка, Червоне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Малі Щербаки Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби окупанти двічі безуспішно штурмували позиції наших військ.

Під артилерійським вогнем опинилися населені пункти Херсон, Антонівка, Понятівка Херсонської області. Противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Крупиця, Кринки, Берислав Херсонської області, а також гатив із реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Львове, Тягинка, Іванівка, Кринки Херсонської області.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 6 розвідувальних дронів.

Підрозділи ракетних військ уразили артилерійський засіб ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *