ОСТАННІ НОВИНИ

Україна планує покращити навчання операторів дронів, – Федоров

Маркіян Рой

|

Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Україна планує вдосконалити базу для навчання операторів дронів. Про це Михайло Федоров сказав в інтерв’ю Reuters, повідомляє Українська правда.

Міністр повідомив, що Україна підготувала 20 000 операторів безпілотників із моменту запуску програми надання грантів на військову підготовку у приватних школах на початку 2023 року.

Таких шкіл було 20, додав він.

«Ми платимо за кожного військовослужбовця, який приходить до цих шкіл. Зараз у нас є план перетворити це на більшу державну програму і окремо модернізувати, оновити кілька навчальних центрів і зробити так, щоб вони працювали на високому рівні», – зазначив Михайло Федоров.

Нагадаємо, Михайло Федоров повідомив, що у найближчі тижні Україна укладе контракти з випуску fpv-дронів, аналогічних російським БПЛА «Ланцет» дальністю ураження 40 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *