ОСТАННІ НОВИНИ

На Ставці вирішили посилити мобільні вогневі групи

Наталя Дуляба

|

На Ставці Верховного Головнокомандувача вирішили збільшити кількість та спроможності мобільних вогневих груп. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Засідання Ставки вперше пройшло в оновленому складі після заміни військового керівництва ЗСУ. Із доповідями виступили Головком Олександр Сирський та начальник Генштабу Анатолій Баргилевич, представники розвідки та командувачів оперативно-стратегічних угруповань військ.

«Пріоритетні питання незмінні: фронт і захист прифронтових регіонів, людей та критичної інфраструктури від російського повітряного терору. Авдіївка, Куп’янськ, південь. Забезпечення армії всім необхідним: снаряди, дрони, РЕБ», – так прокоментував хід засідання глава держави.

Також на Ставці вирішили посилити мобільні вогневі групи: збільшити їхню кількість та спроможності.

«Щоб додати більше захисту, додаємо більше сили, більше можливостей нашим мобільним вогневим групам. Збільшимо й кількість таких груп. Вони є однією з основ нашого захисту від російського терору, і я вдячний усім, хто служить у мобільних вогневих групах, тренує їх та допомагає», – сказав згодом Володимир Зеленський у своєму відеозверненні

Крім того, учасники засідання заслухали енергетиків і голів військово-цивільних адміністрацій прифронтових областей. Обговорили подальшу розбудову багаторівневого захисту об’єктів електро-, водо- та теплопостачання.

Нагадаємо, Ставка Верховного Головнокомандувача – це надзвичайний орган вищого військового керівництва, що здійснює під час війни стратегічне управління Збройними Силами та іншими військовими формуваннями.

Також вона може вносити зміни й уточнення до структури та організації Збройних Сил, здійснювати планування кампаній і стратегічних операцій, ставити завдання угрупуванням військ, розпоряджатись наявними резервами тощо. Робочим органом є Генеральний штаб ЗСУ.

Із початку повномасштабного вторгнення Росії Ставку Верховного Головнокомандувача скликають регулярно. Про прийняті рішення публічно не повідомляють, оскільки вони стосуються національної безпеки й оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *