ОСТАННІ НОВИНИ

Трамп заявив, що заохочуватиме Росію атакувати союзників по НАТО, які мало платять

Маркіян Рой

|

Колишній президент США, який хоче переобрання на другий президентський термін, Дональд Трамп заявив, що «заохочуватиме» Росію атакувати будь-кого з союзників США по НАТО, які, на його думку, не виконали свої фінансові зобов’язання. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Guardian.

Білий дім вже назвав ці слова «жахливими і безглуздими». Трамп зробив цю заяву в суботу під час передвиборчого мітингу в Конвеї, у штаті Південна Кароліна, напередодні праймеріз республіканських кандидатів у президенти, що відбудуться 24 лютого.

Трамп висловив побоювання щодо допомоги Україні, а також щодо існування НАТО, альянсу 31 країни, який США зобов’язалися захищати в разі потреби.

У суботу Трамп заявив, що під час якоїсь зустрічі в НАТО він сказав іншому главі держави, що США під його керівництвом не будуть захищати жодну країну, яка є «злочинцем».

«Один з президентів великої країни встав і сказав: «Ну, сер, якщо ми не заплатимо, і на нас нападе Росія, ви нас захистите?».

«Я сказав: «Ви не заплатили, ви порушники?». «Ні, я б вас не захищав. Насправді, я б заохочував їх робити все, що вони, чорт забирай, хочуть. Ви повинні платити. Ви повинні оплатити свої рахунки», – розповів Дональд Трамп.

Речник Білого дому Ендрю Бейтс, відповідаючи на запитання про коментарі Трампа, сказав: «Заохочувати вторгнення в країни наших найближчих союзників з боку кривавих режимів – це жахливо і ненормально, і це ставить під загрозу американську національну безпеку, глобальну стабільність і нашу економіку всередині країни».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *