ОСТАННІ НОВИНИ

Із тимчасово окупованої території України повернуто ще одну дитину

Андрій Котенський

|

Із території окупованої частини Запорізької області вдалося вивезти до України неповнолітню дівчинку, яку повномасштабне вторгнення застало в гостях у бабусі. Дитина майже два роки не бачила рідних батьків, повідомляє пресслужба Мінреінтиграції.

За даними відомства, у грудні 2023 року до Мінреінтеграції звернулася жінка на ім’я Марія. Вона просила допомогти повернути з тимчасово окупованої території Запорізької області її малолітню доньку.

На момент початку повномасштабної війни дівчинка гостювала там у своїх бабусі та дідуся. Виїхати одразу вони не могли, оскільки бабуся була тяжкохворою. Перевозити її не було можливості. Забирати дівчинку самотужки батькам теж було ризиковано.

Коли бабусі не стало, Марія звернулася по допомогу. І ось після майже двох років, які вони провели нарізно, родина знову об’єдналася. Повернення відбувалося в межах проєкту «Шлях додому».

Мінреінтеграції висловлює собливу подяку «Українській мережі за права дитини». Завдяки спільним зусиллям в межах цього проєкту вже вдалося повернути 56 дітей.

Нагадуємо: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна звернутися на гарячу лінію Національного інформаційного бюро: 16-48.

Фото ілюстративне

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *