ОСТАННІ НОВИНИ

Виробники протезів у Львові можуть отримати до 300 тисяч гривень

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада запровадила новий ваучер для підтримки місцевих виробників протезів та деталей до них. Розмір гранту становить до 300 тисяч грн. Відповідне рішення ухвалили на сесії 8 лютого.

Ваучер «Львівський протез» розрахований виключно на місцевого виробника, який може проєктувати чи виготовляти протези або окремі деталі на замовлення протезних майстерень. Фінансування становить до 300 тисяч грн.

Цей ваучер можуть отримати юридичні особи та фізичні особи-підприємці на такі цілі:

  • проєктування виробів та виготовлення прототипів, у тому числі 3D- проєктування та друк;
  • виготовлення протезів чи окремих деталей протезу;
  • витрати на придбання обладнання, розробку тестових зразків для проведення експериментів та досліджень для виготовлення та обробки протезних засобів.
  • витрати на проведення сертифікації відповідності та інших дозвільних документів.

Процедура передбачає, що заявку про надання ваучерної підтримки спершу має схвалити кваліфікаційна комісія. Саму компенсацію від міста виробник отримає після того, як безкоштовно передасть свій продукт протезним майстерням, що підтвердить відповідними актами.

Як додають у пресслужбі Львівської міськради, ваучер «Львівський протез» дозволить забезпечити повний цикл виробництва та подальшу сертифікацію засобів протезування. А це своєю чергою здешевить вартість протезу.

Також у мерії очікують, що така фінансова підтримка стимулюватиме місцевих виробників перепрофільовувати власне виробництво.

«Ми очікуємо, що за такою підтримкою звернуться розробники, які зможуть виготовляти деталі, а в майбутньому, можливо, запустити і весь цикл виробництва. Сподіваємось, що ваучер стимулюватиме розвиток такого виробництва у громаді», – прокоментувала керівниця департаменту економічного розвитку Інна Свистун.

Нагадаємо, невдовзі після початку повномасштабної війни мерія Львова запровадила ваучерну підтримку малого та середнього бізнесу. Тобто підриємство, подавшись на конкурс, може отримати фінансування з бюджету.

Дотепер є вже 13 ваучерів, зокрема для виробників дронів, для ветеранів та їхніх сімей, ваучер на релокацію. Детальніше про кожен вид ваучерів можна дізнатись за цим посиланням.

Загалом протягом 2023 року надав 492 ваучери на 46,4 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *