ОСТАННІ НОВИНИ

У мережу потрапили кадри, як солдати рф знову вбивають українських військовополонених

Андрій Котенський

|

У п’ятницю, 9 лютого 2024 року, у мережі з’явилося відео розстрілу українських захисників представниками зс рф під час захоплення наших позицій поблизу с. Кліщіївки Бахмутського району. За фактом вбивства окупантами беззбройних українських військовополонених розпочали розслідування, повідомив Офіс генерального прокуратура.

На відео з ворожого дрону зафіксовано, як командир одного з підрозділів армії держави-агресора під час штурму окопів ЗСУ віддає наказ не брати противника в полон.

Під час наступу на позиції військові рф розстріляли одного беззбройного полоненого, який виходив до них з піднятими руками. І вбили другого, кинувши гранату в бліндаж.

У Генпрокуратурі нагадують, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *