ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ атакувала два нафтопереробні заводи у Краснодарському краї, – ЗМІ

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки України вночі 9 лютого атакувала безпілотниками два нафтопереробні заводи у Краснодарському краї росії Ільський та Афіпський. Про це повідомляє hromadske з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

На Ільському НПЗ сталася велика пожежа. За словами співрозмовника, там уражено установку первинної переробки потужністю 3,6 млн тонн на рік. Без неї неможливо виробляти дизпаливо для військових потреб. Ціна такої установки — 50 млн доларів.

По Афіпському заводу безпілотники «також влучно відпрацювали», але наслідки ще уточнюються.

Обидва об’єкти розташовані на відстані близько 20 км один від одного. Як пишуть місцеві канали, росіяни навіть підіймали в небо літаки, щоб захистити важливі НПЗ.

Ільський та Афіпський заводи працюють на російський оборонно-промисловий комплекс і забезпечують паливом російські війська, а також є важливими для економіки рф.

Telegram-канал Astra пише, що, крім ураження двох НПЗ, ще один безпілотник упав на територію нафтобази в Орловській області. Після падіння дрон вибухнув. Пошкоджень та постраждалих нібито немає.

Міноборони росії офіційно заявило, що сили ППО нібито знищили та перехопили за ніч 19 безпілотників над Краснодарським краєм, а також над Курською, Брянською та Орловською областями й акваторією Чорного моря.

Українська влада та військові офіційно не коментують прильоти на території росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *