ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийщині комунальники розікрали 400 тис. грн

Ольга Денисяка

|

Колишніх службовців комунального підприємства у Ходорові, що у Стрийському районі Львівщини, підозрюють в організації злочинної схеми заволодіння бюджетними коштами. По це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані реалізували злочинну схему заволодіння коштами з місцевого бюджету. Для цього головний інженер комунального підприємства створив приватне підприємство, яке сам і очолив.

«В подальшому, за сприяння директора вищезгаданого комунального підприємства було укладено ряд фіктивних договорів з «підрядником» про нібито виконання різного роду робіт. Зокрема, як із комунальним підприємством так із іншими органами місцевого самоврядування. Мова йде про поточний ремонт каналізаційного колектора, реконструкція каналізації по вулицях міста, надання послуг автокрану, встановлення теплового лічильника в Народному домі одного з сіл району, поточний ремонт системи водопостачання навчальних закладів тощо», – йдеться в повідомленні.

Однак, жодних робіт безпосередньо суб’єктом господарювання здійснено не було. Натомість такі виконувались силами працівників комунального підприємства, за вказівкою службової особи.

В свою чергу підрядник подав на підписання неправдиві акти приймання виконаних будівельних робіт, а директор комунального підприємства погодив їх. Внаслідок таких неправомірних дій фігурантів завдано майнових збитків на майже 400 тис. грн.

Двом колишнім службовцям одного з комунальних підприємств Ходорова повідомили про підозри. Їм інкримінують заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *