ОСТАННІ НОВИНИ

Полк поліції, який відмовився їхати на фронт, реформують і відправлять на передову

Андрій Котенський

|

Керівництвом Національної поліції України прийняте рішення про розформування полку особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області, який відмовився їхати на фронт. На всіх спецпризначенців очікує переведення до штурмової бригади Національної поліції «Лють» – воєнізований підрозділ поліції нового зразка призначений для захисту України від збройної агресії терористичної рф. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

За словами Олександра Фацевича, , який зараз відряджений і також є заступником командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» з питань застосування поліції, розформування полку спецпризначенців відбулось через «одиничний та неприпустимий факт (відмови їхати на фронт – ред.), що мав місце у Дніпропетровській області».

«Усі спецпризначенці будуть переведені до штурмової бригади Національної поліції «Лють» в порядку ст. 65 Закону України «Про Національну поліцію України», – зазначив він.

Правоохоронці нагадують, що у 2023 році були прийняті зміни до Закону України «Про Національну поліцію України» (п. 4 ст. 24), у зв’язку з чим українські поліцейські особливого призначення можуть брати участь в обороні України шляхом безпосереднього ведення бойових дій.

Поліцейські особливого призначення з різних регіонів, як і поліцейські інших підрозділів, у складі бригади «Лють», а також зведених загонів щоденно боронять Україну та залишаються вірними Присязі на вірність українському народу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *