ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада не погодила узаконення самовільно збудованих котеджів у Рудному

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада не дозволила ТзОВ «Юліан-люкс» розробити земельну документацію, аби таким чином узаконити самовільно зведені котеджі на вул. Дитячій у Рудному. Відповідну ухвалу прийняли на сесії 8 лютого.

Так, ТзОВ «Юліан-люкс» звернулось із проханням дозволити розробити технічну документацію з землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. Дитячій у смт. Рудне.

Йдеться про ділянку (4610165500:02:001:0420) площею 1,4297 га, на якій зараз розташована низка житлових котеджів, рівень їхньої готовності варіюється від 12% до 54%. Підприємство хотіло поділити цю землю на чотири окремі ділянки.

Як розповів заступник міського голови Львова Любомир Зубач, всі будинки тут звели самовільно, тож тепер забудовник хоче їх узаконити.

«Цю земельну ділянку виділяли свого часу смт Рудно під відпочинково-лікувальний комплекс. По факту там зараз незавершене будівництво котеджів, тож цією ухвалою хочуть розпочати процедуру узаконення цього будівництва. Також щодо цього є низка судових рішень», – пояснив він.

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвалу, право власності на котеджі зареєстрували у 2017 році, тоді як уже два роки договір оренди й суборенди землі був розірваний у судовому порядку. Тобто самовільне будівництво вели на комунальній землі й не платили за неї оренду.

Міський голова Львова Андрій Садовий назвав це «ще однією аферою, яка вилізла назовні» й доручив звернутися з цього приводу у правоохоронні органи.

«Треба зібрати всю документацію, зрозуміти, чи продали ці котеджі. Якщо давали хабарі, то кому, з’ясувати, чи відкрите кримінальне провадження. Ну як таке може бути? Взяли і собі самочинно збудували. Люди гинуть на фронті, щоб була повага до закону. А ми маємо незаконні речі благословляти? Звичайно, ми робити цього не будемо», – сказав мер.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Юліан-люкс» існує з 1999 року і займається будівництвом. Засновником підприємства є громадянин Німеччини Петро Блеман, керівницею – Оксана Шевченко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *