ОСТАННІ НОВИНИ

Росія вербує сирійців на війну проти України, – ГУР

Маркіян Рой

|

Росія набирає найманців у Сирії для участі у бойових діях проти України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

«Підготовка відбувається на сирійській території неподалік міста Алеппо та аеродрому «Kuweires». Перша партія – близько 1000 найманців – проходить вишкіл з акцентом на ведення бойових дій у міській забудові», –йдеться в повідомленні.

Після завершення вишколу сирійських найманців доправлять на авіабазу Хмеймім, а звідти – на територію рф. Вже там найманцям видають російські паспорти, а потім мобілізують до армії.

На відео зафіксована частина сирійців з російськими паспортами, виготовленими за 5 днів.


Рекрутинг чоловічого населення у Сирії, де панує розруха і злидні – зокрема й через участь росії у війні на території арабської республіки, москва реалізує через туристичні фірми.

Окрім того, спершу сирійцям обіцяють роботу охоронців на нафтопереробних об’єктах в Якутії, а потім пропонують «більш високооплачувану роботу» в Бурятії.

В ГУР зазначають, що у місті Улан-Уде найманців з паспортами рф чекає мобілізація до складу 5-ї окремої гвардійської танкової бригади зс рф та подальша участь у бойових діях проти України.

«Рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів», – переконані у розвідці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *