ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонник 11 годин пролежав у засідці і з першого пострілу ліквідував російського офіцера

Маркіян Рой

|

Український прикордонник 11 годин пролежав у засідці, щоб ліквідувати російського офіцера. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

«Красівий» – це псевдо у призовника появилося першого дня у Держприкордонслужбі. Він прокинувся з такою зачіскою, наче після удару струмом та почав шукати у побратимів гребінець, а знайшов позивний, з яким уже понад двадцять місяців», – йдеться в повідомленні.

Свою майстерність та бойовий досвід прикордонник здобував на бойових позиціях під Мар’їнкою, Пісками, Лиманом. Він досконало вивчив поведінку ворога на різних локаціях, а також опанував хитрощі для належного виконання поставлених завдань. Одним із таких було вистежування російського офіцера.

У окупантів тоді була ротація і «Красівому» треба було визначити, хто з них командир.

«Після 11 годин спостерігання мені вдалося з першого пострілу влучити у ціль», – розповідає боєць.

В арсеналі прикордонника дві гвинтівки: перша – вітчизняна UAR-10, яка більше призначена для знищення живої сили противника. Інша – американського виробництва Desert Tech HTI, більше призначена для роботи по броньованій і легкоброньованій ворожій техніці. Остання з легкістю може пробити БТР, БМП, а звичайні пікапи – наскрізь, як наголошує снайпер.

«А сенс з неї стріляти по рашистам!? Вона ж йому руку відірве чи ногу!» – емоційно говорить боєць про вогневу міць гвинтівки.

Він також розповів, що часто доводиться працювати в екстремальних умовах. Заради одного-єдиного «вирішального» пострілу військовий може перебувати на вогневій позиції у нерухомому стані досить тривалий час.

За весь час перебування на передовій організм бійця вже адаптувався та загартувався, і тепер, за його словами, навіть при досить низьких температурах він не мерзне.

Свою роботу снайпер вважає важливою і буде цілити окупантів, доки ті перебуватимуть на українській землі.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *