ОСТАННІ НОВИНИ

На хабарі затримали заступника начальника райвідділу поліції з Львівщини

Маркіян Рой

|

На Львівщині затримали заступника начальника райвідділу правоохоронного органу, який вимагав у місцевого мешканця 2,5 тисячі доларів США за закриття кримінального провадження. Про це повідомили у ДБР.

Про підозру повідомили заступнику начальника одного із райвідділів поліції Львівщини та начальнику відділу реагування патрульної поліції цього ж райвідділу. Їм інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, повідомили у прокуратурі Львівської області.

У ДБР повідомили, правоохоронець вимагав 2,5 тис. доларів хабара у чоловіка, який можливо був причетний до кримінального правопорушення.

«Правоохоронець зателефонував чоловіку і повідомив, що зареєстровану на нього автівку помітили під час бійки на автозаправці поблизу Золочева. На ній нібито пересувалися винуватці бійки, а сам факт розслідують його підлеглі за ч. 1 ст. 126 ККУ (побої). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або виправних робіт строком до одного року. Посадовець запевнив чоловіка, що справу вдасться «зам’яти» за 2 тис. доларів США. Потім він збільшив суму до 2,5 тис. доларів», – йдеться в повідомленні.

Працівники ДБР затримали правоохоронця під час передачі всієї суми, яка відбулася в його машині. Чоловіку повідомили про підозру в отриманні хабаря. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років.

За клопотанням ДБР суд відсторонив затриманого від виконання обов’язків та обрав запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення 180 тис. грн застави. Його спільнику теж повідомили про підозру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *