ОСТАННІ НОВИНИ

Кулеба прокоментував ситуацію із фінансовою допомогою від США

Ольга Денисяка

|

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що в ніч на 7 лютого отримав останню інформацію з Вашингтона стосовно того, як просувається процес ухвалення допомоги для України від США, передає Радіо Свобода.

«Я вчора вночі отримав останній звіт із Вашингтона про можливі сценарії розвитку подій, деякі сценарії нагадують гостросюжетний детектив. Все дуже заплутано, залежить від багатьох факторів і може рухатися вліво, вправо», – сказав міністр закордонних справ.

Він також додав, що питання базового сценарію зараз дуже актуальне для самого конгресу США.

«Все заплуталося у такий вузол, що просто їм треба сісти, розвʼязати його і ухвалити необхідні рішення», – вказав очільник зовнішньополітичного відомства.

Позитив ситуації в тому, що всі намагаються знайти рішення, каже Дмитро Кулеба. За його словами, робота українських дипломатів із американцями триває щодня, але непублічно, оскільки проблема зачіпає і внутрішньодержавні політичні питання США, в які Україна не втручається.

Раніше повідомляли, що у Сенаті США, ймовірно, не знайдеться достатньо голосів від республіканців для процедурного голосування за законопроєкт із посиленням міграційної політики, який також передбачає додаткове фінансування для України.

Нагадаємо, перед цим Сенат США після кількамісячних переговорів представив двопартійний законопроєкт про безпеку кордонів на суму 118 мільярдів доларів, який також передбачає надання понад 60 мільярдів на допомогу Україні та понад 14 мільярдів – Ізраїлю. Але спікер Палати представників від республіканців Майк Джонсон заявив, що не поставить на голосування представлений у Сенаті проєкт. Президент Джо Байден заявив, що його попередник Дональд Трамп домагається зриву законопроєкту в Сенаті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *