ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник благодійного фонду на Львівщині переправляв ухилянтів за кордон за 10 тисяч доларів

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки блокувала ще одну схему ухилення від мобілізації громадян призовного віку,  яка діяла на Львівщині. Вартість втечі коштувала 10 тисяч доларів. Про це повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

Спецслужби затримали 38-річного керівника благодійного фонду з Самбірщини, який забезпечував нелегальний коридор втечі до країн Євросоюзу. Чоловік реалізовував різні варіанти незаконних схем. Зокрема, оформляв ухилянтів під виглядом водіїв транспортних засобів, що здійснюють перевезення гуманітарних вантажів через кордон.

Затримали чоловіка «на гарячому» під час отримання першого траншу – 5000 доларів. Йому вже повідомили про підозру за  ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Фігуранту загрожує позбавлення волі на термін до 9 років.

Триває розслідування для встановлення всіх учасників схеми та притягнення їх до відповідальності.

За даними ZAXID.NET, затриманим за незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон є Володимир Смолінський, який є засновником та керівником БО «Благодійний фонд «Закон і справедливість».

За даними ZAXID.NET, затриманим за незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон є Володимир Смолінський, який є засновником та керівником БО «Благодійний фонд «Закон і справедливість».

Ця організація зареєстрована у травні 2022 року у селищі Нижанковичі, що на Самбірщині. Журналісти знайшли також ухвалу суду щодо обрання затриманому запобіжного заходу, де вказано, що чоловік є уродженцем того ж селища, де зареєстрований фонд. Йому призначили два місяці арешту з можливістю вийти під 212 тис. грн застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *