ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Рубцова: «Я б із задоволенням направила тіло свого чоловіка на лікарську комісію, яка б підтвердила, що він загинув»

Ірина Рубцова

|

Вдова загиблого офіцера Збройних сил України, ветерана АТО в складі «Азова», Олексія Рубцова Ірина Рубцова про те, що оббиває пороги соціальних служб, аби довести смерть чоловіка та отримати допомогу для дітей:

«Передаю вітання мінсоцполітики, мінсоцветеранів і працівникам солом’янського відділу соц захисту. Дякую за вашу роботу, яка певно полягає в ускладненні життя людям, які внаслідок війни змушені звертатися до вас ruslandavid.
Ситуація в чому – вже майже пів року як я не можу отримати довідку члена сім’ї загиблого військовослужбовця для наших з Льошою Pistolero (Олексія Рубцова – ред) дітей.

У мене є рішення суду, ухвалене іменем України, в якому чітко написано – «загинув при виконанні бойового завдання». В самому рішенні є посилання на службове розслідування стосовно обставин загибелі, яке в судовому засіданні було досліджено суддею. Є довідка про безпосередню участь та наказ про призначення. Але немає ВЛК, якого фактично і не може бути без тіла.

З цим же пакетом документів мені, як дружині Льоші, без жодних складнощів видали посвідчення в Броварському соцзахисті, де я прописана. З аналогічним пакетом документів держава визнала мене і дітей такими, що мають право на отримання одноразової грошової допомоги у зв’язку із загибеллю захисника.

Але Соломʼянський соцзахист вимагає від мене рішення ВЛК.
Чесно, я б задоволенням направила тіло свого чоловіка на лікарську комісію, яка б підтвердила, що він загинув при виконанні бойового завдання, але є «нюанс» – воно на окупованій росіянцями території і коли я зможу його забрати і поховати, і чи зможу взагалі – уявлення не маю.

Але ж соцзахисту байдуже на таку «маленьку проблемку», їм треба ВЛК. А рішення суду то одного місця, бо тітка з соцзахисту, яка не має юридичної освіти, каже що рішення написано не вірно і що суддя має відкривати законодавство та читати, а потім правильно писати рішення. Сюр просто.

З вересня місяця мені та моєму адвокату Marisa пишуть відмови, що ніби є ж перелік підстав, за яких діти можуть отримати ці посвідчення, а ви не надали ВЛК.

У мене питання – чому я, вдова з двома малолітніми дітьми маю бігати по кабінетах, намагаючись добитися посвідчень для дітей, які втратили батька на війні, захищаючи зокрема цих тіток з соцзахисту?!!»

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Irina Rubtsova (@iriska001)

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *