ОСТАННІ НОВИНИ

Дарія Каленюк: «Без прямої бюджетної підтримки США в нас під величезною загрозою нова програма з МВФ»

|

Співзасновниця та виконавча директорка громадської організації «Центр протидії корупції» Дарія Каленюк про вірогідний сценарій виділення пакету допомоги для України:

«Час для дорослої розмови.

Американці не проголосують за пакет допомоги для України. Це вже стає не вірогідним, а базовим сценарієм. Я попереджала про це ще з осені. Зараз саме час запускати план Б, але хіба він у нас є?

60 мільярдів доларів на зброю та пряму фінансову допомогу від США в 2024 році – такий був план А.

Без цих грошей Пентагон не може тримати безперебійне надходження зброї для України. І ми на дні збройної підтримки з часів повномасштабного вторгнення. Без прямої бюджетної підтримки США в нас під величезною загрозою нова програма з МВФ. Дірку в більше ніж 20 мільярдів доларів в бюджеті на цей рік нам немає чим покрити

Що робити?

  • Владі провести чесну розмову з народом.
  • Сфокусувати всі дипломатичні потуги держави на конфіскації $300 ярдів російського бабла в Європі, США та Японії
  • Призначити, нарешті, посла та військового аташе до Норвегії – в цій країні є гроші, котрі можуть на коротко та середньострокову перспективу замінити відсутність фінансування від США.
  • Вичистити Міністерство оборони України від некомпетентих та недоброчесних посадоваців та полканів, котрі там просиджують штани десятиліттями. Завести в МОУ вмовтивованих інноваційних доброчесних людей розробляти політики та процеси, котрі прискорять локалізацію виробництва західної зброї в Україні та організують підтримку масштабування технологічних рішень для армії.
  • Припинити цирк зі стеженням та дискредитаційними атаками на журналістів-розслідувачів. Ми під мікроскопом всього світу і до України підвищені вимоги. Маємо бути реальною демократією, аби зберегти довіру, на якій тримається допомога Заходу.
  • Президент має зібрати за одним столом кращих лідерів думок та громадських діячів країни, включаючи своїх критиків, і розробити та втілювати разом одним фронтом план Б. Покладатися тільки на свиту – це ознака слабкості. Спроможність знайти рішення в межах близького кола щодо збереження країни вже давно вичерпана.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *