ОСТАННІ НОВИНИ

З окупованої території врятували три родини з неповнолітніми дітьми

Маркіян Рой

|

Три сім’ї з чотирма неповнолітніми дітьми врятували з окупованої території України. Про це повідомила благодійна організація Save Ukraine.

Батьки Мілани й Жені (імена змінені для безпеки) втратили свій бізнес, тому що не схотіли брати російські паспорти, оформлювати магазин за законами рф та сплачувати податки. Діти з мамою майже цілими днями змушені були сидіти в підвалі, оскільки росіяни постійно обстрілювали їхнє село з мінометів.

Друга родина мешкала неподалік від містечка, в якому стояла російська ППО. Окупанти кілька разів збивали БпЛА прямо над їхнім будинком. Окупаційна влада тричі примушувала жінку віддати доньку до російської школи, проте дівчина щоразу відмовлялася.

На підконтрольну Україні територію також вдалося вивезти родину військового, який служить в ЗСУ. росіяни часто навідувалися з обшуками в будинок батьків та молодшого брата захисника.

«Найжахливішим був перший обшук, коли їхній двір оточили «Тигри», «Урали», а навпроти дому засів снайпер і націлився у вікно будинку. Тата допитували кілька годин, змушували роздягатися й показувати, чи є татуювання. Мама Альона двічі збирала сумки, щоб виїхати з окупації, але дуже боялася, що через старшого сина на фільтрації її завернуть назад і відберуть молодшого»,– йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *