ОСТАННІ НОВИНИ

В СБУ прийняли «кадрові рішення» після розслідування Bihus.Info про стеження

Ольга Денисяка

|

5 лютого Служба безпеки України заявила, що керівництво прийняло кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності після розслідування Bihus.Info про незаконне стеження за журналістами. Про це йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

«Керівництвом СБУ також прийнято відповідні кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності та оптимізовано напрями його роботи», – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, серед клієнтів дилерів, через яких наркотичні речовини постачалися іншим громадянам, виявилися також  окремі співробітники «Bihus.Info».

«Одна з операторів, яка фігурувала у кримінальному провадженні щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», – повідомили в СБУ.

Водночас Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження згідно зі ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації). Проводяться відповідні процесуальні дії.

Зазначимо, що 31 січня президент Володимир Зеленський звільнив начальника Департаменту захисту національної державності (ДЗНД) СБУ Романа Семенченка.

За даними hromadske Семенченка звільнили через стеження за редакцією Bihus.Info. За словами джерела, рішення про звільнення ухвалював особисто голова СБУ Василь Малюк. Відповідне подання він надіслав президентові Володимиру Зеленському, і той підписав указ про звільнення.

Заява про кадрові рішення пролунала після публікації розслідування Bihus.Info, у якому журналісти розповіли,  що ідентифікували тих, хто встановив приховані камери у готельні номери для стеження за редакцією.  За операцію відповідав департамент захисту національної державності СБУ.

Нагадаємо, 16 січня у мережу злили відео, де співробітники проєкту розслідувань Bihus.Info, ймовірно, вживають наркотики.

Керівник проєкту Денис Бігус записав відеозвернення, в якому заявив, що на відео зображена частина команди проєкту, а саме оператори. Журналісти, за словами Бігуса, наркотики не вживали. Також він запевнив, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків.

Пізніше Денис Бігус заявив, що після спілкування з фігурантами відео з’ясувалося, що за членами редакції Bihus.Info стежили близько року, а фрагменти перехоплених розмов змонтували з кількох епізодів, між якими пройшли місяці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *