ОСТАННІ НОВИНИ

Буданов попросив Канаду передати Україні ракети CRV7, які планують утилізувати

Маркіян Рой

|

Керівник української розвідки Кирило Буданов закликав уряд Канади передати Україні понад 83 тисячі ракет CRV7, які там планують утилізувати. Про це він сказав в інтерв’ю канадському Global News, передає hromadske.

За словами Буданова, це допомогло б Україні відбиватися від російських військ і заощадило б канадським платникам податків витрати на утилізацію цих ракет. CRV7 можна використовувати як в українських ударних вертольотах, так і в наземних пускових установках для ураження російських танків і артилерії.

Буданов відзначив, що Україна обговорювала це питання з Канадою, але все ще очікує на рішення.

Понад 83 тисячі ударних ракет класу «повітря ‒ земля» CRV7 зберігаються на складі боєприпасів канадських збройних сил. Канаді вони більше не потрібні, і вона вже обрала приватного підрядника для їхньої утилізації.

Канадські посадовці заявили, що розглядають запит України, але попередили, що ракетам CRV7 вже десятиліття, і вони могли стати нестабільними, а отже ‒ небезпечними для використання й транспортування.

Проте Буданов стверджує, що «українці готові взяти на себе ризики» і звикли працювати зі старими боєприпасами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *