ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні готуються вкотре продовжити воєнний стан

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський 5 лютого вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження терміну дії воєнного стану в Україні та загальної мобілізації. Про це йдеться на сайті парламенту.

Законопроєкт №10456 передбачає, що з 14 лютого воєнний стан в Україні мають продовжити ще на 90 днів, тобто до 14 травня.

Проєктом закону №10457 збираються продовжити й загальну мобілізацію на такий же термін.

Обидва законопроєкти вже передали на розгляд у профільний комітет, після чого їх має ухвалити на засіданні Верховна Рада.

Зазначимо, це вже вдесяте із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні будуть продовжувати воєнний стан та загальну мобілізацію.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні ввели відразу після того, як Росія здійснила повномасштабне вторгнення – 24 лютого 2022 року. Термін його дії Верховна Рада продовжує через кожні 90 днів.

Воєнний стан передбачає низку обмежень та правил: введення комендантської години, встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду, обмеження пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Також під час воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть покидати країну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *