ОСТАННІ НОВИНИ

У ЄС розповіли деталі пропозицій до 13-го пакету санкцій проти РФ

Ольга Денисяка

|

Новий, 13-й, пакет санкцій Європейського союзу проти Росії включатиме тільки чорні списки. Про це повідомив посадовець ЄС, передає Радіо Свобода.

За його словами, Європейська служба із зовнішніх справ пропонуватиме лише індивідуальні санкції.

«Пакет потрібен до двохріччя (повномасштабної – ред.) війни, часу небагато, тому ЄС пропонує лише індивідуальні санкції, що й зроблять партнери G7. Але в той же час Єврокомісія продовжить працювати над впровадженням секторальних і ухвалених санкцій та боротьбу з їх обходом», – сказав співрозмовник.

Він очікує, що пропозиції будуть подані Комітету постійних представників наступного тижня. Єврокомісія отримала 245 пропозицій щодо нових підсанкційних осіб, з них 160 – компанії і люди, причетні до військового сектора, в тому числі до виробництва безпілотників, боєприпасів та високотехнологічних товарів:

«18 пропозицій стосувалися постачання зброї до Північної Кореї; 10 білоруських компаній і фізичних осіб; серед більш відомих імен – адмірал Чорноморського флоту і губернатор Тульської області», – йдеться в повідомленні.

Очікується, що до санкційних списків також потраплять люди, причетні до депортації українських дітей, поширення російської пропаганди, судді, компанії з нерухомості та транспортні підприємства. Пропозиції також згадують компанію «Сонатек», ймовірно пов’язану зі шпигунським програмним забезпеченням.

Також Єврокомісія представить у додатках 24 нових пункти, пов’язаних із закупівлями компонентів для безпілотників, сказав посадовець ЄС. Він також зазначив, що деякі країни-члени ЄС критикують Комісію через те, що пакет містить лише індивідуальні санкції.

Раніше агентство Reuters повідомило з посиланням на джерела, що після ухвалення 13-го пакету санкцій Єврокомісія швидко запропонує 14-й набір санкцій, які можуть включати нові заборони на імпорт.

У Брюсселі вважають, що залишилося небагато питань, щодо яких країни ЄС могли б досягти одностайної згоди, оскільки санкції щодо російського ядерного палива та скрапленого природного газу наразі не розглядаються.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *