ОСТАННІ НОВИНИ

У Трускавці збудують новий завод мінеральних вод

Наталя Дуляба

|

У Трускавці збираються звести новий вод із виробництва мінеральних вод, у який вкладуть майже 35 млн євро. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив міський голова Андрій Кульчинський.

Загалом у місті зараз працюють кілька таких заводів, втім близько року тому їх викупила одна юридична особа (ТзОВ). Існуючі потужності вже не дозволяють розширюватись, тож власник вирішив збудувати нове підприємство. Для цього вже викуплено приватну земельну ділянку.

«Ми на сесії ухвалили рішення про початок… розроблення документації і створення екологічного технопарку площею 25 гектарів, де будуватиметься завод. Уже проведені геодезичні роботи, є розуміння, яке навантаження можна проводити на ґрунти. Розроблення проєкту замовлено німецькій архітектурній компанії, що працювала для різних світових брендів, таких як «Coca-Cola». Власник невипадково обрав німецького проєктанта, бо в німців є загострене відчуття екології. Для замовника було важливо, щоби все, що будуватиметься, чітко відповідало європейським екологічним нормам», – розповів Андрій Кульчинський.

За його словами, будівництво можуть розпочати ще цьогоріч. Загалом розмір інвестицій оцінюють у 35 млн євро.

Детальніше про інвестора мер Трускавця говорити не став, втім зауважив, що в цьому ТзОВ «присутні резиденти і нерезиденти, українські та іноземні гроші».

За словами Андрія Кульчинського, лінії на майбутньому заводі будуть автоматизовані, а штат налічуватиме «сотні працівників».

На перспективу новозбудований завод має закрити всі потреби, тож старі підприємства або закриють, або перепрофілюють.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *