ОСТАННІ НОВИНИ

Стала відома дата перенесеного поєдинку Усика з Ф’юрі

|

Чемпіонський бій між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі офіційно перенесли на 18 травня 2024 року. Поєдинок мав відбутись 17 лютого, однак британець отримав травму під час спарингу і оголосив, що не зможе боксувати у цю дату. Про це повідомляє Суспільне спорт.

Як і було заплановано, бій відбудеться у Саудівській Аравії. Його організацією у місті Ер-Ріяд займається Туркі Аль аш-Шейх, голова Головного управління з питань розваг Саудівської Аравії.

Під час прямого ефіру з Ф’юрі та Усиком Аль аш-Шейх повідомив, що в умовах проведення бою з’явилась нова деталь. За словами функціонера, якщо один з боксерів не зможе вийти на поєдинок 18 травня, то заплатить 10 мільйонів доларів компенсації іншому.

«Остання спроба, коли ми можемо провести цей бій, і я визначив дату – 18 травня. Я маю гарантії від обох боксерів – 10 мільйонів [доларів], якщо хтось відмовиться від бою [отримає його суперник]. 10 мільйонів не від нас, ми гарантуємо це – 10 мільйонів з їхніх особистих коштів», — заявив Аль аш-Шейх.

Бій Усик – Ф’юрі за чотири основних титули у надважкій вазі намагаються організувати з 2022 року. На початку минулого року сторони не зуміли погодити умови зустрічі, але врешті дійшли згоди та підписали окремі контракти у вересні.

Чемпіонський поєдинок відтак планували на грудень. Згодом він був відкладений після складної перемоги Ф’юрі над Франсісом Нганну наприкінці жовтня і мав відбутись 17 лютого. Однак через травму британця бій перенесли.

Усик та Ф’юрі підписали окремі контракти на проведення поєдинку, за який кожен з боксерів отримає різні гонорари. Суми цих гонорарів невідомі.

Зазначимо, бій Усика та Ф’юрі визначить першого абсолютного чемпіона світу в гевівейті в епоху чотирьох основних організацій. Переможець цього поєдинку стане першим абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі після Леннокса Льюїса у 1999 році.

Усик (21-0-0, 14 КО) та Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) залишаються непереможеними на професійному рингу. Британець лише одного разу звів бій до нічиєї в грудні 2018 року, коли пояс WBC зберіг американець Деонтей Вайлдер.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *