ОСТАННІ НОВИНИ

Польща посилює інспекцію сільськогосподарських товарів на кордоні з Україною

Наталя Дуляба

|

Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський анонсував посилення контролю й активізацію перевірок української агропродукції, яка експортується в країну. Про це повідомляє Укрінформ.

Міністр Секерський прибув з інспекцією у пункти пропуску «Медика» і «Корчова» на польсько-українському кордоні. Там він зустрівся також із представниками організації аграріїв «Обмануте село», яке раніше блокувало дорогу поблизу пункту пропуску «Медика-Шегині».

«Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства», – наголошує Міністерство сільського господарства і розвитку села Польщі.

Нагадаємо, польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску. Протести планують знову розпочати 9 лютого.

Раніше Єврокомісія офіційно запропонувала ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС, водночас включивши туди запобіжники для агропродукції, чого вимагали декілька країн-членів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *