ОСТАННІ НОВИНИ

На Сумщину прорвалась ворожа ДРГ: бій тривав півтори години

Наталя Дуляба

|

У прикордонну зону на Сумщині ввечері 3 лютого прорвалась російська ДРГ. Після півторигодинного бою ворог був змушений втікати. Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв.

Орієнтовно о 18:20 на підступах до Глухівської громади рухалась озброєна ДРГ у складі десяти осіб. Українські військові відразу почали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону. Вже за кілька хвилин до бою приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження рашистів.

Зазнавши втрат, ворог змінив тактику, розділившись на дві групи. Одна з них під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл вбитих та поранених.

«Друга група намагалась обійти український опорний пункт із бокового флангу, але до місця бою вже прибула контрдиверсійна група. Звитяжний бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону», – відзначив Сергій Наєв.

Нагадаємо, у 5-кілометровій прикордонній зоні на Сумщині заборонили рух після того, як російська ДРГ наприкінці січня тут розстріляла цивільне авто із цивільними.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *