ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд Німеччини схвалив держбюджет з допомогою Україні на 7,6 млрд євро

Маркіян Рой

|

Депутати Бундестагу ухвалили в другому та відразу в третьому читанні державний бюджет на 2024 рік. Про це повідомляє Укрінформ.

Підтримали ухвалення держбюджету 388 парламентарів правлячої коаліції, проти проголосували 279 депутатів. Цього року уряд ФРН може витратити 476,81 млрд євро. Чисті запозичення мають становити 39,03 млрд євро.

На військову допомогу Україні в документі передбачені близько 7,6 млрд євро.

Поки законодавці голосували, члени Бундесрату (представництва 16 федеральних земель) чекали, щоби своєю чергою схвалити основний фінансовий документ держави. Вони, як очікується, швидко затвердять рішення Бундестагу.

Бюджет мав бути ухвалений раніше, але постанова Федерального конституційного суду від 15 листопада 2023 року про невідповідність першого проєкту, запропонованого урядом, змусила правлячу коаліцію переглядати документ з огляду на велику фінансову «діру», яка утворилась через заборону використовувати гроші Фонду економічної стабілізації. Новий проєкт бюджету розглядався весь цей пленарний тиждень, протягом 4 днів, по кожному міністерству та відомству окремо, в запеклих дебатах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *