ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на вулиці Тролейбусній побудують новий житловий комплекс

Маркіян Рой

|

У Львові планують будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземними паркінгами на вулиці Тролейбусній у Львові. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Йдеться про звернення Головного управління Національної поліції у Львівській області. На вулиці Тролейбусній передбачається будівництво комплексу житлових і нежитлових будівель.

«Маємо житлові квартали, а також нежитлові приміщення та будівлі в південній частині, ближче до гаражного кооперативу, де санітарна зона не дає можливість розташувати житло. Так само передбачається офісна будівля в південно-західній частині. Це вже відкоригований варіант проєкту. Тут суттєво понижені показники житлової забудови, середня висотність. Житлові будинки є на 4, 7, 8 поверхів та лише одна дев’ятиповерхівка – такий просторовий акцент на куті», – зазначив Антон Коломєйцев.

За словами головного архітектора, це інвестиційний проєкт. Він передбачає будівництво приміщень поліції на вул. Збиральній. Також в межах цієї реконструкції місту передадуть будівлю для майбутнього облаштування школи. Це посилить  соціальну інфраструктуру в мікрорайоні.

Окрім цього, в північно-західній стороні комплексу передбачено дитячий садок з прилеглою ділянкою, де можна буде проводити заняття з дітьми на відкритому повітрі.

«З точки зору міста в цьому мікрорайоні критичним є питання соціальної інфраструктури, тому що там є переповнена приватна «Школа вільних і небайдужих», а поруч міські школи також переповнені. Тому нам важливо, щоб тут була сформована нова школа. Тож поліція зголосилася віддати свою територію і будівлю на вулиці Тролейбусній місту для облаштування там школи», – додав Коломойцев.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *