ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобицькій колонії «смотрящий» вимагав гроші в ув’язнених

Маркіян Рой

|

Правоохоронці повідомили підозру «смотрящому» в Дрогобицькій виправній колонії, який вимагав гроші з інших ув’язнених. Кожен новий засуджений мав сплатити так звані «вхідні», у разі відмови їм погрожували переслідуванням. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними правоохоронців, зловмисников виявився 33-річний засуджений до дев’яти років за розбій відбуває покарання в Дрогобицькій виправній колонії № 40.

«Маючи вплив у злочинному середовищі як у місцях позбавлення волі, та і на волі, отримав статус так званого «смотрящого» та організував процес вимагання коштів з ув’язнених. Отримані в такий спосіб гроші йшли на поповнення «злодійського общака», за розподіл якого відповідав кримінальник», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що допомагав «смотрящому» в злочинній діяльності його довірена особа – засуджений до 20 років за вбивство. «Фігуранти вимагали так звані «вхідні» з громадян, які прибули до колонії відбувати покарання, а також з засуджених за «сприятливі умови». У разі відмови сплачувати гроші, погрожували фізичним переслідуванням допоки їхні вимоги не будуть виконані», –повідомили у поліції.

Правоохоронці провели обшуки у Дрогобицькій колонії, вилучили в ув’язнених списки боржників, мобільні телефони та наркотики.

«Смотрящому» оголосили підозру за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу. Його «довіреній особі» інкримінують ч. 4 ст. 189 ККУ. За новий епізод злочину зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *