ОСТАННІ НОВИНИ

В ніч на 30 січня ППО збила 15 із 35 дронів

Андрій Котенський

|

У ніч на 30 січня 2024 року ворог атакував 35-ма ударними БпЛА типу Shahed з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф., Чауда – Крим та двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині. Майде половину із них вдалося збити, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

За даними відомства, силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з рф.

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Як уточнив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, більшість дронів-камікадзе в ніч на 30 січня 2023 року Росія спрямувала по прифронтових або прикордонних територіях, де є менше часу на збиття цих БпЛА.

«Для когось це, можливо, дивно. Звикли бачити, можливо, і 100% збиття. Потрібно людям пояснювати. Це не є якась там зміна тактики. Ворог завдає ударів різною кількістю БпЛА на різних напрямках і з різних напрямків», – повідомив Юрій Ігнат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *