ОСТАННІ НОВИНИ

Українська медіаспільнота поскаржилася послам G7 на тиск і дискредитацію

Андрій Котенський

|

Посли країн Великої сімки (G7) зустрілися з відомими українськими журналістами через стурбованість щодо зменшення свободи преси в Україні, повідомляє Українська правда.

Українська медіаспільнота поскаржилася на систематичний тиск після серії кампаній дискредитації незалежних журналістів, які часто підтримувалися анонімними провладними Telegram-каналами.

Українські та міжнародні ЗМІ закликали встановити винних і притягнути їх до відповідальності.

Останні два напади на журналістів стосувалися візиту додому до Юрія Ніколова, який розкрив порушення у закупівлях яєць по 17 грн Міноборони під час його попереднього керівництва, та прихованого стеження за редакцією розслідувального видання Bihus.Info.

G7 після зустрічі наголосили, що «Свобода ЗМІ є фундаментальною запорукою успішної демократії».

На зустрічі були присутні головний редактор Kyiv Independent Ольга Руденко, керівник Bihus.Info Денис Бігус, співзасновник  “Наших грошей” Юрій Ніколов, виконавчий директор найбільшого в Україні ЗМІ “Українська правда” Андрій Боборикін, а також головні редактори “Європейської правди”, “NV” та “Детектор медіа” — Сергій Сидоренко, Віталій Сич та Наталія Лигачова.

Серед присутніх також були голова правління “Суспільного” Микола Чернотицький, керівник інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна” Олександр Мартиненко, заступниця генерального директора “Укрінформу” Марина Сингаївська, політолог Віталій Портников, директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *