ОСТАННІ НОВИНИ

США вже бачать наслідки зупинення допомоги Україні на полі бою, − Блінкен

Ольга Денисяка

|

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що ситуація із припиненням поставок американської допомоги Україні певним чином вплинула на поле бою. Як повідомляє Європейська правда, про це він сказав під час пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Блінкен наголосив, що поточне фінансування потреб України важливе як з боку США, так і з боку партнерів по НАТО.

За словами держсекретаря, той факт, що витрати на допомогу Україні розподіляються між усіма союзниками, має стати чітким посланням американському Конгресу, який має схвалити додатковий запит на фінансування.

«Але так само, якщо Сполучені Штати не виконають наших зобов’язань, то це ускладнить європейцям та іншим країнам можливість продовжувати робити те, що вони вже роблять. Тому я думаю, що це має велике значення, навіть більше, ніж велике. Я вважаю, що дуже важливо, щоб ми виконували наші зобов’язання», – зазначив Блінкен.

Він переконаний, що союзники США по всьому світу «продовжуватимуть робити те, що вони роблять», а у Конгресі збережеться двопартійна підтримка України.

«Тож давайте подивимося, що буде найближчими днями і тижнями, як все це буде просуватися, адже іншого чарівного горщика з грошима немає. Наразі у нас закінчилась допомога, яку ми надавали Україні, і ми навіть бачимо деякі свідчення того, що це означає на полі бою», – підкреслив Блінкен.

Він сказав, що схвалення підтримки України найближчим часом є життєво важливим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *