ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди виділяють 122 млн євро на військову допомогу Україні

Андрій Котенський

|

У Міноборони Нідерландів 29 січня повідомили, що за підсумками засідання у форматі «Рамштайн», виділяють Україні 122 мільйони євро на військову допомогу, повідомляє Європейська правда з посиланням на нідерландський уряд.

У межах нового пакета допомоги Нідерландів більшість коштів – 87 мільйонів євро – скерують на закупівлю 155-мм артилерійських боєприпасів для України. Вони доповнять уже виділені країною 130 мільйонів євро для фонду на чолі з Німеччиною.

Ще 25 мільйонів євро передадуть Міжнародному фонду з питань України, який очолює Британія і з якого фінансується спільна закупівля військового обладнання безпосередньо у виробників – зокрема систем протиповітряної оборони, боєприпасів і запчастин.

Решту 10 мільйонів євро Нідерланди виділяють на посилення кіберзахисту в Україні в межах ІТ-коаліції, до якої приєднались після останнього засідання Контактної групи з питань оборони України.

«Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі. Особливо зараз важливо показати, що ми допомагаємо Україні», – прокоментувала Кайса Оллонгрен.

Нагадаємо, нідерландський уряд на 2024 рік заклав для України 2 мільярди євро військової підтримки, 295 мільйонів євро як внесок до Європейського фонду миру, 89 мільйонів євро на правосуддя й три мільйони євро на невійськову кіберпідтримку.

Перший транш у межах пакета в розмірі 102 мільйони євро Нідерланди виділили ще в грудні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *