ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають стати донорами крові для поранених військових

Лілія Кичма

|

Жителів Львова закликають здавати кров будь-якої групи, бо її потребують поранені військові й цивільні у прифронтових лікарнях. Про це повідомляє платформа Донора на своїй сторінці у Facebook.

За даними медиків, станом на 29 січня по всій Україні стабільною залишається потреба у донорах усіх груп крові. Після повномасштабного вторгнення рф потреби у крові по Україні зросли на 60%, але і до цього 2/3 пацієнтів не отримували її вчасно. У той же час одна донація крові здатна врятувати три життя, й абсолютна більшість повнолітніх людей можуть бути донорами.

«Для прифронтових лікарень, військових шпиталів і стабпунктів донорську кров везуть з усієї України. Відповідно, кожен регіон має дбати про запаси крові, яких вистачить і на мобілізаційне замовлення, і для пацієнтів у конкретній області. Адже не лише війна забирає наші життя – допомоги так само потребують люди з онкологічними та іншими захворюваннями», – коментує співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» Ірина Славінська.

За її словами, кров можна здавати регулярно, а не лише тоді, коли переливання комусь потрібне терміново. Від донорів зараз залежить і фронт, і тил.

ДонорUA додають, що цього тижня особливо потрібні донори крові таких груп:

Вінниця: всі групи крові
Київ: всі групи крові
Одеса: всі групи крові
Дніпро: всі групи крові
Миколаїв: всі групи крові
Кропивницький: всі групи крові
Харків: всі групи крові
Житомир: всі групи крові
Херсон: 1-, 2-, 3-, 4+/-
Запоріжжя: 1-, 2-, 3-, 4-
Львів: 1-, 2-, 3+/-, 4+/-

Як здати кров?

  1. Зареєструйтесяна сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті. Якщо центр крові у вашому місті співпрацює з платформою ДонорUA, ви будете адресно отримувати сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров.
    2. Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся  до донації.
    3. Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів.

Якщо ж ви не можете здавати кров, але бажаєте долучитись до донорського руху, ви можете стати волонтером ДонорUA, або ж підтримати організацію фінансово. Кошти потрібні, зокрема, для перевезення крові до фронту, а також для проведення виїзних донацій та інших заходів для залучення нових донорів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *