ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на пів року

Ольга Денисяка

|

29 січня Рада Європейського Союзу продовжила ще на 6 місяців всі економічні санкції проти Росії, запроваджені за агресію проти України. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Ради ЄС.

Санкції продовжили на наступні шість місяців – до 31 липня 2024 року.

Йдеться про усі економічні санкції, запроваджені ЄС проти Росії, починаючи з липня 2014 року. Всі санкції були значно розширені з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану, невиправдану та незаконну військову агресію Росії проти України.

Наразі вони складаються з широкого спектру галузевих заходів, включаючи обмеження торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного використання, промисловості, транспорту та предметів розкоші. Вони також охоплюють: заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з Росії до ЄС, де-SWIFT кількох російських банків і призупинення мовлення та ліцензій кількох підтримуваних Кремлем каналів дезінформації. Крім того, були введені конкретні заходи для посилення спроможності ЄС протидіяти обходу санкцій.

«Поки Російська Федерація продовжує застосовувати силу, що є серйозним порушенням зобов’язань за міжнародним правом, доцільно залишати в силі всі заходи, введені ЄС, і вживати додаткових заходи, якщо це необхідно», – наголосили в ЄС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *