ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники розповіли, де Росія застосовує найбільше ДРГ

Ольга Денисяка

|

Росія продовжує застосовувати диверсійно-розвідувальні групи, найбільше – на Сумщині. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Радіо Свобода.

«На жаль, ситуація досить непроста. В першу чергу через обстріли, яких Росія щоденно продовжує завдавати по території України. Загалом, якщо говорити про обстріли, лише з початку цього місяця, нашими прикордонними нарядами зафіксовано більше 1800 обстрілів, які Росія здійснила по території Чернігівської, Харківської та Сумської областей. Найбільше припадає по Харківській області», – розповів він.

За його словами, окрім обстрілів, на північному кордоні фіксуються ДРГ – найбільше спроб є на Сумському напрямку, але також є активність й у Харківській області, найменш активні за останній період ДРГ у Чернігівській області.

«Ворожі ДРГ – це загроза не лише для Сил оборони, але й для мирних жителів. Вчора ворожа ДРГ біля кордону на Сумщині практично розстріляла автомобіль, в якому їхали цивільні люди. Вони загинули, на жаль», – додав Демченко.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв раніше заявляв про посилення північного кордону України особовим складом і бойовою технікою задля протидії диверсантам. У Державній прикордонній службі наголошували, що Росія «найбільш активно» використовує своїх диверсантів на Сумщині.

Крім того, російські війська фактично щодня обстрілюють прикордонні громади Сумщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *