ОСТАННІ НОВИНИ

Людмила Кіченок вперше в кар'єрі вийшла у фінал жіночого парного Грендслему

Маркіян Рой

|

Уперше за 16 років представниця України зіграє у фіналі жіночих парних змагань серії Грендслем. Українська тенісистка Людмила Кіченок виборола місце у фіналі Australian Open у тандемі з латвійкою Єленою Остапенко. Про це повідомляє Суспільне Спорт.

У чотирьох матчах на шляху до півфіналу Кіченок та Остапенко поступилися лише одним сетом – у матчі другого кола з господарками змагань Кімберлі Біррелл та Олівією Гадецькі (2:1). Решту матчів тандем закінчив перемогами 2:0.

Фаворитками півфіналу за участю Людмили Кіченок були четверті сіяні турніру, канадка Габріела Дабровські та Ерін Раутліфф з Нової Зеландії. Суперниці українки та латвійки мали в Мельбурні на одну гру менше – друге коло вони подолали автоматичною технічною перемогою.

Україна втретє буде представлена у фіналах жіночих парних змагань серії Грендслем. У 2008 році Альона та Катерина Бондаренко виграли в Мельбурні титул, а 1999 року Олена Татаркова програла парний фінал Вімблдона.

Кіченок вдруге в кар’єрі гратиме у фіналі турнірів Грендслем. На Вімблдоні 2023 року вона виграла парний змішаний титул спільно з хорватом Мате Павичем.

Суперницями українки з латвійкою у фіналі Australian Open стануть другі ракетки турніру –  Сє Шувей з Китайського Тайбею та Елізе Мертенс із Бельгії. Матч відбудеться в неділю, 28 січня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *