ОСТАННІ НОВИНИ

Автобусом з Києва до Берліна: що взяти з собою та на що звернути увагу

Новини компаній

|

Берлін захоплює своєю гостинністю з перших хвилин. Це красиве, чисте, доглянуте та привабливе місто, де є величезна кількість пам’яток. Місто має непросту історію, яка залишила слід на численних культурних та урядових об’єктах. Заздалегідь можна підготувати план маршруту та подорожі, щоб побачити якнайбільше цікавих місць.

Ще на стадії поїздки можна побачити багато чого цікавого. Це за умови, якщо для поїздки буде обрано автобус Київ – Берлін, що прямує через Польщу. Зокрема, вдасться відвідати Люблін у Польщі, Варшаву, Лодзь та Познань. Як альтернативний маршрут є варіант їхати через Львів, потім відвідати Краків, Катовіце та Вроцлав. Все залежить від обраного перевізника та його порядків.

Підготовка до подорожі

Основну увагу слід приділити документам. Українцям, які мають біометричний паспорт, переживати не варто і будь яка подорож автобусом в Європу стане простою прогулянкою. Віза в цьому випадку не потрібна, при цьому можна буде в’їхати терміном на 90 днів. Якщо дитина подорожує з одним із батьків, то від другого з батьків має бути нотаріальна довіреність. Обов’язково потрібне підтвердження проживання у Берліні. Для цього використовується ваучер або броня готелю. Медична страховка також є обов’язковим документом.

Багаж у будь-якому випадку має бути і його обсяг залежить від того, наскільки саме доведеться їхати до Берліна. Якщо це екскурсійний тур, то речей має бути щонайменше. Якщо планується залишитися на кілька днів і навіть тижнів, тоді потрібно взяти невеликий портфель і великий багаж зі змінним одягом, аксесуарами та іншим приладдям. Деякі перевізники беруть додаткову плату за велику кількість багажу.

Поради щодо перебування у дорозі

Бажано в поїздку одягати зручний спортивний костюм та легке взуття, яке будь-якої миті можна зняти. Влітку у всіх автобусах працює кондиціонер, а взимку – обігрівач. Тому гарантовано затишний мікроклімат на рівні 18-20 градусів.

Завчасно потрібно визначити, що взяти в дорогу, адже багато що брати до салону автобуса не потрібно. Якщо хтось замерзає вночі, можна взяти невеликий плед. Аксесуари у вигляді планшета, ноутбука та навушників стануть чудовим доповненням для тих, хто слухатиме музику або дивитися фільми.

Невеликі перекуси вкрай важливі, хоча всю домашню кухню знову не потрібно набирати. Автобус зупиняється кожні 4 години у спеціалізованих місцях, де можна купити каву, чай, булочку, а якщо це Польща, то там ресторани швидкого харчування є майже кожні 10-20 кілометрів. Проблем з оплатою не буде і можна підготувати злоті або євро, але найзручніше користуватися банківською карткою.

Прибуття до Берліну

Проходження кордону не стане проблемою. Але на польському кордоні треба бути уважним, адже не можна везти понад 2 літри алкоголю, понад 3 пачки цигарок, а також овочі, фрукти, консерви, м’ясні вироби та інші продукти харчування. Інші поради для поїздки автобусом можна дізнатись у водіїв, які більш компетентні у цьому питанні.

Приїзд автобуса на той чи інший вокзал важко передбачити. У середньому поїздка з Києва до Берліна займе 24-28 годин. З берлінського вокзалу в центр або місце ночівлі можна дістатися автобусом, електричкою або таксі. Найкраще заздалегідь підготувати оптимальний маршрут. Іноді можна і пішки дістатися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *