ОСТАННІ НОВИНИ

Температурний баланс взимку – як одягнутися так, щоб було тепло?

Новини компаній

|

Підібрати одяг у мороз буває напрочуд складно. Деколи ноги мерзнуть, а тіло в цей час пітніє, ніби ми на шаленій спеці. Тому щоб одягатися правильно та забезпечити належний рівень терморегуляції у вашому тілі, потрібно користуватися декількома правилами поєднання одягу.

Базовий шар: запорука того, що ваша шкіра залишиться сухою

Базовий шар, який на пряму контактує із вашою шкірою, дуже важливий для збереження тепла. Зазвичай це термоодяг. Головне, що вона робить, це відтягує піт від вашої шкіри, зберігаючи сухість вашого тіла. Синтетичний поліестер і бавовна меріносу чудово підходять для цього, оскільки вони можуть одночасно відводити вологу та швидко сохнути.

Проміжний шар: утеплювач

Цей шар також відповідає за збереження тепла тіла. Важкі флісові кофти та джемпери ідеально підходять для морозної погоди. Светри часто виготовляються з нейлонового флісу, і вони бувають різної товщини, щоб витримати різні рівні холоду. Крім того, такі штани, як джинси з фланелевою підкладкою або флісові штани, створюють додаткове тепло для нижньої частини тіла, ефективно зберігаючи тепло та комфорт.

Зовнішній шар: захист від погодних умов

Верхній шар зберігає сухість під час дощу, снігу та вітру. Якщо погода не буде поганою, вибирайте водонепроникне пальто замість водостійкого. Повітропроникність також важлива, щоб піт міг швидше виходити. Коли волого, синтетичні наповнювачі кращі, оскільки вони зберігають свої ізоляційні властивості, навіть коли вони вологі.

Пам’ятайте, що здатність куртки зігрівати залежить не лише від її товщини; інші речі, такі як його матеріал і конструкція, також відіграють велику роль

Руки, ноги і голова

Важливо тримати кінцівки в теплі. Шапки з вовни або синтетичних матеріалів, утеплені рукавиці, снігові чоботи – все це дуже добре для забезпечення належного температурного балансу тіла. Для кращого захисту утеплені рукавиці краще, ніж просто флісові чи вовняні. Чоботи з товстими небавовняними носками підходять для сухих холодних умов, а водонепроникні черевики необхідні для вологих або снігових умов.

Обирайте якісні матеріали

Щоб вам було тепло та комфортно цієї зими, вам потрібно подбати про те, щоб кожен шар одягу був виготовлений із правильного матеріалу.

Синтетика, як-от поліестер і нейлон, чудово підходить для базового шару, як і натуральні волокна, як-от мериносова шерсть. Ці матеріали чудово усувають вологу. Відомо, що синтетика швидко сохне, а натуральні волокна, такі як шерсть, зігрівають, навіть коли вони вологі.

Зовнішній шар повинен бути виготовлений з матеріалів, які добре захищають від різних погодних умов: граду, вітру та дощу. Водонепроникні матеріали запобігають проникненню зовнішньої вологи до інших шарів, а «дихаючі» тканини пропускають вологу з вашого тіла, запобігаючи утворенню конденсату всередині одягу. GORE-TEX® – це технологія, яка часто зустрічається у високоякісному одязі. І, на щастя, багато одягу на https://sportano.ua/cholovichij-zimovij-odjag пропонує речі з такою технологією. Вона якраз пропонує все те, що вимагається від цього шару – допомога із забезпечення хорошого рівня терморегуляції в тілі.

Отже, можна сказати, що правильний вибір матеріалу для кожного шару, як і вміння правильно комбінувати одяг дуже важливі для дотримання температурного балансу взимку. Для першого шару, зазвичай термоодяг, добре підходять синтетичні волокна. Переконайтеся, що кожен шар виготовлено з відповідного матеріалу, а в одязі, який ви обрали вам комфортно рухатися в холодну погоду.

Спонсорська стаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *