ОСТАННІ НОВИНИ

НАЗК внесло виробника зварювального обладнання до переліку міжнародних спонсорів війни

Маркіян Рой

|

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни світового лідера у сфері виробництва зварювального обладнання та матеріалів американсько-шведську компанію Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB). Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Компанія принципово залишається в РФ, утримує там заводи та постачає свої товари через систему державних закупівель російському «Газпрому».

Компанія працює в Росії понад 20 років та створила там вже понад 6 тисяч робочих місць, має  понад 150 дистриб’юторів, представлених у всіх федеральних округах РФ. А також на територій країни-агресора має 2 заводи і технологічний центр, який здійснює відпрацювання технологій, навчання та демонстрацію обладнання.

«В межах російської програми імпортозаміщення, на цих заводах компанії виробляють російські та фірмові зварювальні матеріали ESAB, а також електроди, дроти та флюси. Так компанія допомагає державі-терористу справлятися з наслідками накладених на неї санкцій, а також, забезпечує технологічні спроможності рф», – йдеться в повідомленні.

У червні 2022 року компанія офіційно оголосила про продовження роботи у росії. Про це, зокрема, заявляв генеральний директор ТОВ «ЭСАБ Россия и СНГ» Олексій Нужний.

У 2023 році компанія також продовжувала представляти та анонсовувати нове високотехнологічне зварювальне обладнання власного виробництва в Росії.

ESAB здійснює свою діяльність у РФ через ТОВ «Эсаб». З 24 лютого 2022 року по жовтень 2023 року компанія імпортувала до росії товарів на понад 60 млн дол. Серед них: матеріали, обладнання, запчастини та інструменти для зварювання з Німеччини, КНР, Угорщини, Південної Кореї, В’єтнаму, Швеції, Австрії, Індії, Туреччини.

На внутрішньому ринку росії у 2023 році продукція під брендом «ESAB» продовжує постачатися через систему державних закупівель. Споживачами продукції є ТОВ «Газпром Метанол», ТОВ «Газпром Трансгаз Грозный» тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *